Lindsey Morgan Kimdir

Lindsey Morgan Kimdir


27 Şubat 1990 doğumlu Amerikalı aktris Lindsey Morgan, The 100 dizisinde Raven Reyes rolünü canlandırmaya devam ediyor. General Hospital dizisinde üstlendiği Kristina Davis karakteriyle 2013 yılında Emmy ödüllerinde en iyi genç kadın oyuncu olarak aday gösterilmiştir. 

 Lindsey Morgan kimdir

27 Şubat 1990 yılında Amerika’nın Teksas Eyaleti’nde yer alan Houston şehrinde dünyaya gelen Lindsey Morgan, George Morgan ve Alice Burciaga çiftinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Kökenlerine bakıldığında yarı meksikalı yarı İrlandalı diyebiliriz. Teksas Üniversitesi’nde eğitim aldığı dönemlerde oyunculuk hayallerinin peşinden koşarak Los Angeles şehrine taşınma kararı aldı. İlk profesyonel film deneyimini 2011 yılında yaşadı. Detention filminde Alexis Spencer karakterini canlandırdı. Bu filmde oynadığı rolü ile eleştirmenlerden olumlu not almayı başaran Amerikalı aktris, 2012 yılında General Hospital dizisinde Kristina Davis rolüyle 67 bölüm kamera karşısına çıktı. 2013 yılında da bu dizideki performansından dolayı Emmy ödüllerinde en iyi genç kadın oyuncu ödülüne aday olarak gösterildi. Tabii ki bu adaylık sonrası başarılı oyuncunun popülerliliği daha fazla arttı. 

 Lindsey Morgan

2013 yılından itibaren daha fazla rol teklifi almaya başlayan Lindsey Morgan, Kass Morgan tarafından yazılan The 100 adlı bilim kurgu serisi olan ve aynı isimle televizyon uyarlaması yapılan dizide baş rol oyuncuları arasında yer alan Raven Reyes karakterini canlandırdı. The 100 konusu ve içeriği; Nükleer felaket sonrasında Ark adlı bir uzay istasyonunda yaşamak zorunda kalan ve 97 yıl sonra yeniden dünyaya dönerek hayatta kalmaya çalışan insanların hikayesini anlatıyor. İnsanlar 97 yıl sonra radyasyondan arınıp arınmadığını tam olarak bilmedikleri dünyaya dönme düşüncesi içindedirler çünkü hem oksijen hem de yiyecek stokları tükenmek üzeredir. Katı kuralları olan Ark İstasyonu yöneticileri suçu ne olursa olsun her suç işleyen kişiyi uzaya göndererek idam etmektedir. Fakat bu sefer farklı bir karar alarak istasyonda bulunan 100 genç mahkumu, yaşamın elverişli olup olmadığını bilmedikleri dünyaya gönderirler. Fakat bu insanlar kısa bir süre sonra dünyada yaşayan tek insan ırkının kendileri olmadığını fark ederler. Başarı oyuncu ise canlandırdığı Raven Reyes karakteri ile, genç bir mekanik mühendisi canlandırıyor. 

Kaynak: Mor Çizme - Mor Çizme Dizi - Mor Çizme Sinema - Mor Çizme Biyografi

Yorumlar