Paige Turco Kimdir

Paige Turco Kimdir


Amerikalı oyuncu ve aktris olan Paige Turco 17 Mayıs 1965 yılında Amerika Massachusetts doğumlu. David Vincent ve Joyce Jean çiftinin kızı olarak dünyaya gelen oyuncu aslen İtalyan kökenli ve Roma katolik inancına sahiptir. Amerikan sinema yapımı olan Ninja Turtles serilerinden April O’Neil olarak tanıdığımız ünlü oyuncu bir çok sinema ve televizyon dizisinde de rol almaya devam ediyor. Şu an da 2014 yılında vizyona giren ve hala devam etmekte olan The 100 dizisinde Abigail Griffin karakterini canlandırıyor. 2003 yılında İrlandalı aktör Jason O’Mara ile evlenen Paige Turco David adında (Babasının anısına) bir erkek çocuğu annesi. Ancak bu ayrılık 2007 yılında ayrılıkla sonuçlandı. 

 Paige Turco Kimdir

17 Mayıs 1965 yılı Amerika Massachusetts doğumlu olan Paige Turco İtalyan kökenli bir ailenin kızı. Küçük yaşlardan itibaren balerin olmak isteyen başarılı oyuncu küçük yaşlardan itibaren bale dersleri almaya başladı. Walnut Hill School ve New England Dance Conservatory okullarında eğitim aldı. İlerleyen yıllarda bale tiyatrolarında çalışmaya başladı ancak ayak bileğinde yaşadığı bir problem sonrasında profesyonel bir balerin olma şansını kaybetti. Paige Turco bu olaydan sonra balerin olma hayallerini bırakmak zorunda kaldı. Uzun bir süre bale gösterilerini bile izlemeye gidemedi. Daha sonra da Connecticut Üniversitesi’nde tiyatro eğitimi aldı. 

 Paige Turco Hayatı

Televizyon dünyasına ilk girişi bir opera sahnesiyle oldu. Ardından Ninja Turtles serileri ile Amerikan sinema dünyasında da adından söz ettirmeye başladı. Bu serilerin ardından bir kaç sinema ve televizyon yapımında da roller almaya devam etti. 2001 yılında vizyona giren The Agency dizisinde 2003 yılına kadar grafik sanatçısı Terri Lowell karakterini canlandırdı. Şu an da ise 2014 yılının Mart ayında yayına giren the 100 diisinde Abigail Griffin karakterini canladırıyor. The 100 konusu ve senaryosu ile Amerikan televizyon dizisinde başarı yakalarken, dizinin aksiyon ve macera türünde olduğunu söyleyebiliriz. Dizi bir bilim kurgu serisinden televizyona uyarlanan bir dizi. Dizi ile aynı adı taşıyan kitabın yazarı ise Kass Morgan. Genel anlamı ile dizi, nükleer savaş sonrasında insanların yeniden dünyada yaşamaya çalışması üzerine kurulu. 

 Kaynak: Mor Çizme - Mor Çizme Dizi - Mor Çizme Sinema - Mor Çizme Biyografi

Yorumlar