Jason Rothenberg Kimdir

Jason Rothenberg Kimdir


Amerikalı televizyon yapımcısı ve yazarı olan olan Jason Rothenberg şu an yayında olan The 100 adlı televizyon dizisinin yapımcısı. Amerika, Detroit doğumlu olan televizyon yapımcısı ve yazar Jason Rothenberg, 2005 yılında Body Politic adlı bir televizyon çalışması için pilot çekim yapmış, ancak proje 2009 yılına kadar süren bir dizi aksaklık sonucunda satın alınmamıştır. 

 Jason Rothenberg kimdir

2005 Jason Rothenberg, Bill Robinson ile birlikte Body Politic adlı bir televiyon dizisi için pilot çekim yapmış ancak dizi bir türlü CW tarafından vizyona alınmamıştır. Yaklaşık 4 yıl kadar süren bu yayınlanacak mı, yayınlanmayacak mı sorunsalı 2009 yılında kesin olarak olumsuz bir cevapla sonuçlanmıştır. Daha sonra bu diziyi diğer televizyon kanallarına satmaya çalışsa da, başarılı bir sonuç alınamamıştır. Ancak bu pilot çalışma bir çok olumlu eleştiriyi almayı başarmıştır. 

 Jason Rothenberg

2013 yılında ise televizyon yapımcısı Jason Rothenberg, Amerikalı bilim kurgu yazarı Kass Morgan tarafından yazılan bir bilim kurgu serisi olan The 100 romanını televizyona uyarlamak için kolları sıvadı. Mart 2014 yılında ilk bölümü ile izleyici karşısına çıkan dizi 2,7 milyon Amerikalı tarafından izlendi. CW yöneticileri dizinin 2. Sezonu için de sipariş verirken, 2. Sezonun yayınlanmasının ardından bazı eleştirmenler tarafından eleştirilern ilk sezondaki olumsuzluklar aşıldı. Genel anlamda başarılı olan ilk sezona göre ikinci sezon daha başarılı bulundu. Dizi mevcut durumda beşinci sezon için de onay almayı başardı. 

Jason Rothenberg The 100

The 100 konusu; Dünyada yaşanan bir nükleer felaket sonrası 12 gelişmiş ülke kendi ülkelerinde bulunan insanların bir kısmını Ark adlı bir uzay istasyonuna gönderirler. Aradan geçen 97 yıl sonrasında yeniden dünyaya inmeyi ve insanoğlu neslini dünyada devam ettirmeyi düşünen yöneticiler bu anlamda 100 genç mahkumu dünyaya gönderirler. Dizi bir bilim kurgudan çok aksiyon ve macera türündedir. Dördüncü sezon içerisinde senaryoda öldürülerek diziden çıkarılan ve Lincoln karakterini canlandıran İngiliz aktör Ricky Whittle yapımcıyı eleştiren açıklamalarda bulunmuştur. Aktöre göre yapımcı Jason Rothenberg kendisini bilerek öldürerek diziden çıkarmıştır. Çıkarılmadan önce de senaryodaki etkisinin yapımcı tarafından azaltılmaya çalışıldığını ve öne çıkan karakterinin daha pasif bir hale dönüştürüldüğünü söylemiştir. Jaso Rothenberg ise bu konuda fazla açıkma yapmaktan kaçınarak, oyuncunun yeni projelerinde başarılı olacağı yönünde iyimser açıklamalarda bulunmuştur. Yine dördüncü sezonda öldürülerek diziden çıkarılan Lexa adlı lezbiyen karakter sonrasında da dizinin hayranları öfkeli bir şekilde tepkilerini belirtmiştir. Bu durum sonrasında Rothenberg bir özür mektubu yayınlayarak, tüm dizi hayranlarından özür dilemiştir. 

Kaynak: Mor Çizme - Mor Çizme Dizi - Mor Çizme Sinema - Mor Çizme Biyografi

Yorumlar