Kass Morgan Kimdir

Kass Morgan Kimdir


Amerikalı yazar ve editör olan Kass Morgan 21 Temmuz 1984 yılında New York şehrinde doğdu. Bir bilim kurgu serisi olan The 100 adlı eserinin televizyon uyarlaması ile popülerliğinin zirvesine çıkan yazar, Brooklyn’de editör ve yazarlık yaparak yaşamına devam ediyor. Nükleer savaş sonrasını anlattığı ve en popüler eseri olan The 100 adlı kitabında yarattığı karakterin isimleri ile bir çok bilim kurgu yazarına atıfta bulunmuştur. 

Kass Morgan Kimdir?

New York doğumlu amerikalı yazar, ilk olarak Brown Üniversitesi’nde ingilizce ve tarh eğitimini tamamlamış, daha sonrasında ise Oxford Üniversitesi’nde 19. Yüzyıl edebiyatı üzerine de yüksek lisans yapmıştır. Yaşamına New York şehrinde yazar ve editör olarak devam eden Kass Morgan, bir bilim kurgu serisi olan The 100 adlı eserinin televizyon uyarlaması ile popülerliğinin zirvesine çıkmış ve dünya çapında bir hayran kitlesi oluşturmayı başarmıştır. 

 Kass Morgan The 100

Dünyada yaşanan nükleer savaş ve bir nevi kıyametin ardından yaklaşık 100 yıl sonrasını anlatan bilim kurgu serisiyle büyük beğeni toplayan yazar, The 100 adlı bu eserinin, Jason Rotherberg tarafından televizyona uyarlanmasıyla bir anda küresel çapta bir hayran kitlesine ulaştı. Kitap, 97 yıldır uzayda bulunan bir istasyonda yaşayan insanların hayatta kalmaya çalışmaları ve sonrasında dünyaya inerek, yeryüzünü yaşanmaz hale getiren radyasyonun ardından yeniden insanoğlunun neslini devam ettirmesini konu alıyor. Dünyada yaşam olup olmadığı konusunda kesin olarak bilgi sahibi olmayan Ark istasyonu yöneticileri, iyice tükenme noktasına gelen yiyecek ve oksijen sıkıntısı ile beraber katı kurallar uygulamaktadır. İstasyonda bulunan herkes, en ufak bir suç dahi işlese direk olarak ölümle cezalandırılıp uzaya atılmaktadır. Henüz 18 yaşını doldurmamış 100 genç mahkuma bir alternatif sunmaya karar verirler. Nükleer savaş sonrası ortaya çıkan radyasyonla tamamen yaşanmaz hale dönen dünyaya gönderilmelerine karar verilir. Dünyaya inen 100 mahkum radyasyonun azaldığını ve dünyanın yaşanılabilir bir yer olduğunu görür. Ancak dünyada bulunanlar sadece kendileri değildir. Radyasyon sonrası da dünyada hayatta kalmayı başaran insanlar olmuştur. Kısaca dünya, atık eski dünya değildir.  

Kass Morgan The 100 serisi

The 100 konusu ve senaryosu ile televizyon dünyasında da beğeni toplamayı başarınca, hem kitabın devam serileri geldi hem de televizyon uyarlamasının yeni sezonları onay almayı başardı. Kass morgan The 100 serisi için yeni kitaplarını da televizyon yayını başladıktan sonra yayına çıkardı. Sırası ile The 100 serisi şu şekilde yayınlandı; The 100 3 Eylül 2013, Day 21 25 Eylül 2014, Homecoming 26 Şubat 2015, Rebellion 6 Aralık 2016. Yazar Kass Morgan’ın The 100 adlı bilim kurgu serisinde bir başka dikkat çeken konu ise kitapte yer alan karakterlerin isimleri. Yazar bu isimleri belirlerken bilim kurgu yazarlarının isimlerinden esinlenmiş. Clarke Griffin karakteri bir ingiliz bilim kurgu yazarı olan Arthur C. Clarke, Wells Jaha karakteri yine bir ingiliz bilim kurgu yazarı olan H. G. Wells ve Octavia Blake karakteri yine bir bilim kurgu yazarı olan Genius Grant. Aynı atıf Bellamy karakteri için de mevcut. O da Amerikan yazar ve sosyalist olan Edward Bellamy isminden esinlenmiş. Yazar ayrıca verdiği bir röportajda, kitabı yazarken hayal ettiği karakterlerin özellikle Octavia ve Clarke karakterleri ile çok benzediğini de itiraf etmiş. 

Kaynak: Mor Çizme - Mor Çizme Dizi - Mor Çizme Sinema - Mor Çizme Biyografi

Yorumlar