Muhtemelen Daha Önce Hiç Denemediğiniz En İlginç Terapi Yöntemleri

Muhtemelen Daha Önce Hiç Denemediğiniz En İlginç Terapi Yöntemleri


Yaşadığımız dünyada insan nüfusu arttıkça, yeni sorunlar, psikolojik problemler ve doğal olarak da her geçen gün ilginç terapi yöntemleri ortaya çıkıyor. Özellikle klişe terapi yöntemlerinden sıkılıp, yeni terapi yöntemleri arayanlar için, muhtemelen daha önce hiç denemediğiniz en ilginç terapi yöntemleri. 

 Yeniden doğuş terapisi

Yeniden doğuş veya da yeniden doğum olarak adlandırılan bu yöntem, doğumun hem anne hem de bebek için, acılı ve travmalı bir durum olmasından esinlenilerek çıkarılmış. Yeniden doğuş terapi yönteminde doğarken yaşanan stresten kurtulmak için, nefes alma teknikleri kullanılıyormuş ve bu sayede insanların doğum travmasını yeniden yaşaması ve doğumda yaşanan stresten kurtulması amaçlanıyor. 

 Ölümü deneyimlemek – ölüm terapisi

İsmi gibi amacı da oldukça garip olan bu terapinin çıkış yeri Kore. Seul de, özellikle sınav baskısı yaşayan öğrencilerden, yaşlı olduklarından dolayı çevresindeki insanlara yük olduklarını düşünen insanlara ve intihara meyilli kişilere kadar genel anlamda bu tür düşüncelere sahip olan insanlar için uygulanıyor. İsminden de anladığımız gibi, bu terapide terapistler, ölümü deneyimliyor. Hatta bu ölüm olayı o kadar detaylı ki, vasiyetiniz ve hatta tabutunuz bile düşünülmüş. Ayrıca terapistler en az, 10 dakika boyunca tabutta kalmak zorundalar. Yetkililerin ölüm terapisi yöntemine başvurmalarının sebebi ise, intihar oranlarında yaşanan aşırı artış. Terapiye katılan katılımcılar, bu tecrübeyi yaşadıktan sonra dinlenmek üzere alınıyor ve deneyimleri onların ağzından bire bir olarak dinleniyor. Çıkan sonuçlarda ise çoğunun hayatta olmaktan mutlu bir şekilde tazelenmiş ve canlı bir şekilde klinikten ayrıldığı söyleniyor. Terapi için mi, heyecan için mi bilinmez ama bu yöntem Kore’de oldukça ilgi görüyor. 

 Mezar terapisi

Mezar terapisi Ruslar tarafından geliştirilmiş bir terapi ve en ilginç terapi yöntemleri arasında en ilginç olanlarından. Ruslar stresle mücadele için geliştirmişler bu terapi yöntemini. Yöntem, diri diri toprağa gömülerek başlıyor (Kulağa ilginç geldiğinin farkındayım) ve hayatın değerini ve güzelliğini anlayarak çıkıyorsunuz (Sıkıysa anlama). Adına aydınlık sahası dedikleri bu yer için uzmanlar : “Mezarda insan hiç bir şey duymuyor ve görmüyor. Ve hiç hareket edemiyor. İnsanın fikrin diplerine kadar dalarak tefekkür etmenin dışında bir çaresi yok.” Diyorlarmış. Bu terapiyi deneyimlemek isteyenler, 30 dakikalık terapi için 160 doları gözden çıkarmaları gerekiyor. Paralı ölüm dedikleri bu olsa gerek ama bu bir terapi yöntemi tabii ki. 

 İnci terapisi

Genellikle Çin’de uygulanan bu yöntem de, toz haline getirilen inciler, tüm vücuda ya da istenilen bölgeye sürülerek, yaşlılık önleniyor ve ömür uzatılıyormuş. Aslına bakarsanız inci tozu içeren kremler var piyasada. Bir nevi doğal güzellik terapisi de diyebiliriz inci terapisine. 

 Otonamaki (yetişkin kundağı)
Son yılların en ilginç ve meraktan mıdır bilinmez, en çok ilgi duyulan alternatif terapi uygulamalarından biri de otonamaki, yani bir diğer adı ile yetişkin kundağı. Tokyo’da, otonamaki adı verilen yeni bir rahatlama terapisiyle katılımcıların bel ve sırt bölgesindeki rahatsızlıkların azaltıldığı belirtiliyor. Terapi, katılımcıların beyaz bir file ile kundağa sarılmasıyla uygulanıyor. Kundak haline dönüşülmesi ve sallanması derken kendilerini iyice kaptırıp, başka şeyler yapmasalar bari. İnanmayacaksınız ama bu yöntem hızla yayılıyor. 

 Kriyojenik oda terapisi (soğuk oda)

Bir diğer adı soğuk oda terapisi olan Kriyoterapi (Cryotherapy) terapisi antik Yunan dönemine kadar uzanıyor. Ünlü tarihçi Heredot, Hipokrat’ın vücuttaki iltihap ve ağrılar için buz ya da kar tedavisi uyguladığını yazar. Yani terapi kendini tıbbi bir dayanağa da bağlıyor bu anlamda. Cryo, Yunanca’da soğuk anlamına gelen bir kelime. Hatta günümüze baktığımızda, profesyonel sporcuların ağrılarını dindirmek, kaslarını diri tutmak, hücrelerini yenilemek ve daha rahat performans sergilemek için tercih ettiği ‘Soğuk Oda’ terapisi seanslarının en fazla 3 dakika sürdüğünü söyleyebiliriz. ‘Soğuk Oda’ terapisi sırasında derinin yüzey sıcaklığı 1 dakikadan daha kısa bir süre içerisinde 30 santigrat dereceye kadar indirilebiliyor. Terapi sırasında insan vücudu, yüzey sıcaklığını dengelemekten vazgeçiyor ve gövdeyi korumak için kanı sorunlu bölgeye doğru çekiyor. İnsan beyni bu esnada vücudun çok büyük bir stres ve tehlike altında olduğu yanılgısına düşüyor. Gövdeye çekilen kan, bu yanılgı nedeniyle oksijen ve besinleri depolamaya başlıyor. Seans sonunda beyin, kanı önce nereye göndereceğini biliyor doğal olarak. ‘Soğuk Oda’ya giren bir futbolcu ise oksijen bakımından zengin olan kan hücreleri hemen yorgun bacak kaslarına doğru iletilmeye başlanıyor. Sonuç olarak da ‘Soğuk Oda’dan anında yenilenmiş, tüm ağrı ve yorgunluktan kurtulmuş olarak çıkılıyor. Günümüzde de bir çok ünlü sporcu ile beraber bir çok ünlü futbolcununda tercih ettiği bir terapi yöntemi. 

Kaynak: Mor Çizme - Mor Çizme İlginç

Yorumlar