Ricky Whittle Kimdir

Ricky Whittle Kimdir


İngiltere’de yayınlanan Hollyoaks dizisinde canlandırdığı Calvin Valentine rolü ile tanınan Ricky Whittle 31 Aralık 1981 doğumlu. İlk olarak 2000’li yılların başında ünlü spor markası Reebok reklamlarında model olarak seçilmişti. İngiliz aktör, 2014 yılında vizyona giren Amerikan televizyon yapımı The 100 dizisinde canlandırdığı ana karakterlerden biri olan Lincoln rolü ile uluslararası bir popülerlik yakaladı. 

 Ricky Whittle kimdir

İngiltere’nin Oldham şehrinde 31 Aralık 1981 yılında doğan Ricky Whittle, Jamaika kökenli bir bir babaya sahip. İngiltere hava kuvvetlerinde görev yapan babasından dolayı, dünyanın ve ülkenin bir çok yerinde askeri üslerde büyüdü. Küçük yaşlardan itibaren spor yapmayı seven ve spor ile iç içe olan İngiliz aktör, gençlik yıllarında İngiltere’yi futbol, Amerikan futbolu ve atletizm dallarında temsil etti. Başarılı bir sporcu olan Ricky Whittle bu dönemde ünlü futbol takımı Arsenal tarafından da izlenmiştir. Ancak yine o dönem yaşadığı sakatlık sonucunda ayağı kırılınca spor kariyerinin seyri değişmiştir. Southampton Yüksek Öğrenim Enstitüsü’nde Kriminoloji eğitimi alan İngiliz aktör, oyunculuk kariyeri için eğitimini tamamlamadan okuldan ayrıldı. Üniversite yaşantısı boyunca da (sakatlığı atlattıktan sonra) futbol ve rugby oyunculuğu yaptı. 

 Ricky Whittle

Sporcu kişiliği ile ön plana çıkan başarılı oyuncu, 2000’li yılların başında ünlü spor markası Reebok reklamlarında model olarak seçildi. Profesyonel kamera önü deneyiminin bu şekilde başladığını söyleyebiliriz. Daha sonra İngiltere’de yayınlanan Hollyoaks dizisinde Calvin Valentine karakterini canlandırdı ve ülkesinde bu şekilde tanındı. 2009 yılında yılında ise İngiltere’de yayınlanan bir dans yarışması olan Strictly Come Dancing yarışmasında bir çok ünlü ve tanınmış isim ile yarıştı ve finalde kaybederek 2. oldu. Başarılı oyunculuğu ile Amerikan televizyon dünyasının da dikkatini çeken aktör, 2014 yılında vizyona giren Mistresses dizisinde Daniel Zamora karakterini canlandırdı ve 10 bölüm izleyici karşısında oldu. Yine aynı yıl vizyona giren Amerikan televizyon yapımı The 100 dizisinde baş rol karakterlerinden biri olan Lincoln karakterini canlandırdı ve 3 sezon boyunca izleyici karşısına çıktı. 

 Ricky Whittle hayatı 
The 100 dizisi ile küresel anlamda tanınmışlık kazanan oyuncu 3. Sezonda canlandırdığı karakterin ölmesi sonucunda diziden çıktı. Dünyadan yaşanan nükleer felaket sonrasında bir uzay istasyonunda 97 yıl yaşayan ve yeniden dünyaya dönerek hayatta kalmaya çalışan insanların hikayesini konu alan dizi de, Lincoln karakteri ile vahşi bir dünyalıyı canlandıran Ricky Whittle senaryo gereği öldürülmüştü. Ancak sonrasında yaptığı açıklama da Dizinin televizyona uyarlanmasını sağlayan yapımcı Jason Rothenberg tarafıdan bilerek çıkartıldığını söyledi. İngiliz aktör 28 Ocak 2016 yılında vizyona giren ve yine bir Amerikan televizyon yapımı olan American Gods dizisinde baş karakterlerden olan Shadow Moon karakterini canlandırıyor. 

Kaynak: Mor Çizme - Mor Çizme Dizi - Mor Çizme Sinema - Mor Çizme Biyografi

Yorumlar